Malzeme Listesi:
200 gram bitter çikolata
yarım su bardağı toz şeker
4 yumurta
100 ml süt kreması
1 tutam tuz
Isıya dayanıklı fırın kaplarını yağlamak için 1-2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ve 3-4 yemek kaşığı toz şeker.
Yapılışı:
Öncelikle ısıya dayanıklı fırın kaplarınızın içini tereyağı ile bolca yağlayın ve toz şeker ile tabanını ve kenar kısımlarını şekerleyin.
Kremayı küçük boy bir tencereye alıp orta kuvvette ateşe alın. İçine bitter çikolatayı kırarak atın şekeri ilave edin.Ocağın ateşini kısarak çikolatanın erimesini sağlayın. Bu esnada yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırın . Sarıları çatal yardımı ile çırpın ve ocaktaki kısık ateşdeki tencereye yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin. 30-35 saniye daha ocakta tutun ve ocaktan alın.
Yumurtanın beyazlarını 1 tutam tuz ile yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpın. Beyazlar iyice beyazlayıp kar gibi olacak ve köpürecek. Tahta bır kaşık yardımı ile çikolatalı karışıma yumurta beyazlarını yavaş ve dikkatlice ilave ederek kibarca kariştırın. Beyazlar güzelce karıştıktan sonra fırın kaplarınızın içine karışımdan yaklaşık 1,5 parmak boşluk kalacak şekilde malzemenizden dökun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek sıcak olarak tüketin.
Afiyet olsun...