MALZEMELERİMİZ 4 süt bardağı süt 500 gr çilek(olgunlaşmış irice olanlardan) 4 yumurta 1 kahve fincanı nişasta yarım su bardağı toz şeker Bir su bardagı frambuaz sosu Bir paket çilekli jöle Bir kaç nane yapragı YAPILIŞI Şimcik sabırsızlanmayın bakiiim önce süslemek için önce bir kaç irice çileği alıp bir kenara koyun onlar beklesin orda sırasını...Sonracıgıma diğer çileklerimiz alıp robotta iyije püre haline getirin ezinde ezin
Ondan sonra derin bir tencerede yumurtaları alın elinize ve kırın snra onlar köppük köppük oluncaya kadar çırpın.Sonra süt*toz jöle*nişasta ve toz şeker ekleyip iyice karıştırın karıştır babam karıştır kapiş mi?Ama kısık ateşte yapın bu işi aheste aheste kendini kaptırıvererektan muhallaebi kıvamına gelene karıştırmaya devam edin...Sonracıgıma istediğimiz kıvama geldikten sonra o şahane al beni dien çilek püremizi içine ilave ederken karıştırmaya devam ediniz.Şimdi diyosunuz di mi daha ne kadar karıştırcaz die az sabredin yahuuBu işlemde bittikten sonra 3*4 dk pişirdikten sonra ocaktan de gedin alın bari hadii..
Karışımı derin bir cam kaba döküp-buzlukta katışaıncaya kadar bekletin.Sonra servis tabagını secin ve servis tabagına ters cevirip alın.Frambuaz sosunu tatlımızın üzerine şööööööööle ip gibi akıtarak aheste aheste gezdiriverin.Sonracıgıma sıra neye geldi tabiki bu işlemlerin başından beri ezik ezik bir köşede beklemeye alınan çileklerimize!De gidin alın onları çilekleri dilim dilim doğrayın acımadan ince ince böle öff öff nasılda canım çektiSonuç olarak en son tatlımızı çilek ve nane tapraklarıyla süsleyip servis yapın*milletin hem gözleri parlasın hem mideleri senlensin anam babam ohh ohh safanız ossun DİP NOT:Frambuazssızda yapabilirsiniz illede koymak şart değil haniii lezzette pek bir değişilik teşkil etmemektedir*şahsım tarafından teşhis edilmiştir!!!